
Jajka przepiórcze są coraz popularniejsze i coraz częściej goszczą na naszych stołach. Nie są więc, li tylko, dekoracją np. na świąteczny stół. Zaczynają być szczególnie poszukiwanym produktem ze względu na swoje właściwości. Są one źródłem białka i witamin. Zawierają łatwo przyswajalne i pełnowartościowe białka względem kurzych jaj oraz charakteryzują się większą zawartością aminokwasów (treoniny, metioniny) i niezbędnych organizmowi pierwiastków, wapnia, miedzi, cynku, żelaza czy fosforu oraz witamin B1, B2, B12 i karotenu. Charakteryzują się znakomitym smakiem oraz dużym udziałem żółtka w stosunku do całego jajka. Są zdrowsze niż jaja kurze ze względu na większą zawartość składników odżywczych. Zawierają mniej tłuszczu i nie zawierają „złego” cholesterolu. Jaja przepiórcze są wolne od alergenów, więc nie uczulają. Powinny być istotnym elementem diety osób cierpiących na różnego rodzaju schorzenia np. anemię, cukrzycę, astmę czy choroby wrzodowe żołądka. Znając ich właściwości nie mogliśmy dopuścić do tego, by zabrakło ich w naszej stałej ofercie. Ten produkt jest u nas dostępny.
- One
- Two