

Jaja wielozbożowe pochodzą, po prostu, z chowu klatkowego. Jest to w naszym kraju do dzisiaj najpopularniejszy sposób hodowli kur. Jeszcze do niedawna 90% jaj spożywczych na polskim rynku pochodziło z takich właśnie hodowli. Stawiając na produkcję jaj o wyższym progu wymagań naszych Klientów postanowiliśmy utrzymać produkcję jaj z chowu klatkowego. Pomimo faktów postawiliśmy na nasze czterdziestoletnie receptury i maksymalnie wzbogaciliśmy pasze, którymi karmione są kury. Opłaciło się, jak w każdym innym przypadku. Sprawdziła się stara zasada dotycząca szczególnej dbałości o sposób karmienia kur. Uzyskaliśmy to co planowaliśmy, jaja o świetnych walorach smakowych, jaja, które wyróżniają się jakością w swojej klasie. Nie są to jajka z górnej półki, ale zdecydowanie zależy nam na ich wysokiej jakości. Zadbaliśmy o każdy szczegół. Zadbaliśmy też o to, by i ten asortyment mógł cieszyć się zainteresowaniem wśród naszych Klientów ze względu na swoją jakość. Dlatego znajdują się one w naszej stałej ofercie.